Bon Secours

Bon Secours Forest Trail

16/10 - 24/10

Bon Secours, een biertje dat genoemd wordt naar de het gelijknamige bedevaartsoord en de kantjes er van af loopt tegen de Franse grens. Wie vanuit het Franse Valenciennes naar het noorden trekt, komt België binnen met het prachtige zicht van de imposante Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand. En meer prachtig vooruitzicht is voorzien bij brouwerij Caulier waar drie leuke parcours je de rand van Henegouwen laten ontdekken, en uiteraard ook een verrukkelijk biertje.


Als trail loper ga je door weer en wind, mat je jezelf af tot het uiterste en dit omdat je geniet van een beetje afzien. Deze keer loop je ook voor de prestige! Het nieuwste biertje van Brouwerij Caulier “Bon Secours Prestige” is een echte tripel. Dankzij de drie granen (gerst, tarwe en haver) krijgt het bier een gevarieerde en complexe smaak. Kruidige toetsen en de noten van citrusvruchten kunnen geproefd worden in de afdronk, samen met de licht uitgesproken bitterheid.

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

  • Afstanden
7 km | 13 km | 21 km
  • Locatie
Bon-Secours
  • Timing
09u00 - 16u00
  • Data
16/10 – 17/10
23/10 – 24/10

De geschiedenis van Brouwerij Caulier in het kort

 

1933 – Lancering en verdeling

Charles Caulier besloot zijn mijnwerkersuniform aan de haak te hangen en zich te vestigen als bierhandelaar in Bonsecours, een dorpje in het zuiden van België. In die tijd werd er enkel tafelbier gedronken. De levering van bier in het dorp gebeurde met een stootkar.

 

1960 – Tweede generatie
Charles werd ouder en besloot het roer over te dragen aan zijn zonen Roger en Christian die intussen in het huwelijksbootje waren gestapt met de zussen Jeannine en Monique. Beide koppels werkten samen met één doel voor ogen: hun handel winstgevend maken. Ze richtten zich daarbij ook op het openen van cafés en bleven tegelijk verder bier verdelen aan particulieren.

 

1980 – De gebouwen werden te klein
In 1980 namen Roger en Linda Caulier het familiebedrijf over en behielden hetzelfde elan. De entrepots werden echter te klein. Daarom kochten ze de gebouwen van een voormalige leerlooierij in Péruwelz. De bieren worden hier tot vandaag de dag gebrouwen.

 

2012 – Vierde generatie
Vanaf 2012 gingen Laurent, Bertrand en Vincent samen met hun ouders het avontuur aan. Zij hebben dezelfde ambitie: de smaken van weleer bekend maken bij het grote publiek door natuurlijk en levend bier te brouwen met karakter. Dat jaar was ook het begin van grootse investeringen in de brouwerij en de lancering van twee producten: Paix Dieu en STUUT.

7 km

voor beginners

13 km

voor enthousiastelingen

21 km

voor de bonkers

Run&Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Golvend en gevariëerd

Vanuit het centrum van Bon Secours kruisen we het Parc Simon om licht stijgend tot aan het bos van Bon Secours te gaan. De 7 km ronde proeft met een kleine slok van het bos en keert via mooie weides terug naar de brouwerij. De middellange ronde van 13 km kan in het middelste deel genieten van wiebelende wegjes tussen de hoge bomen alvorens via de Rue Royale zijn terugweg aan te vatten. De langste ronde van 21 km maakt een ommetje langs het Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes en doet ook een zijsprong bij het aangelegen dorp Bernissart. Via de lange grensweg in het bos baant de halve marathon zich terug naar centrum Bon Secours.

Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden!
Ook bij de Bon Secours Forest Trail heb je elke openingsdag de optie om deel te nemen aan de Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen het parcours van 21km af te leggen. De spelregels zijn alsvolgt: Neem zelf één fiets mee (best een mountainbike), leg samen het parcours af en wissel onderling naar hartenlust tussen lopen en fietsen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en finish je ook als team wanneer je samen onder de start/finish boog passeert. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

De Bon Secours Forest Trail kan afgelegd worden op 4 verschillende dagen:

Data
Za-Zo 16/10 – 17/10 
Za-Zo 23/10 – 24/10

Elke dag worden er 14 tijdsloten van 30min voorzien waarin telkens 30 deelnemers kunnen starten.
Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt aan Brouwerij Caulier

Startlocatie en parking

Rue de Sondeville 134
7600 Péruwelz

PLAN

Met de auto:
Parkeren kan in de Rue de Sondeville 

Rij voorzichtig! Veel wandelaars en fietsers genieten van deze lokale wegen.

Parking
Rue de Sondeville
7600 Péruwelz

Vanuit treinstation Jemappes neem je Bus 4669 Doornik richting Péruwelz – Halte Péruwelz
Van daaruit wandel je 1,4 km tot de site van de brouwerij.

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.