Leuze-en-Hainaut

Bush Challenge

11/6 - 27/6

Langs de Westelijke Dender tussen Doornik en Aat liggen 10 kleine deelgemeentes die samen het gezellige Leuze-en-Hainaut vormen. Die gezelligheid is mede te danken aan de lekkere brouwsels die worden gecreëerd in Brouwerij Dubuisson, tevens de startplaats van de Bush Challenge! Boerenpaden langs velden en rustige wijken liggen voor je klaar om belopen te worden. Het terras aan het nieuwe restaurant en BeerStorium kan nadien de opgebouwde dorst zeker lessen.

Bij het sterkste bier horen uiteraard ook sterke prestaties. Het parcours van de Bush Challenge bevat daarom heel wat vals platte wegen waarop elke deelnemer zichzelf lekker kan uitleven. In de landelijke omgeving kan je rekenen op een flinke portie wind, de zomerse periode voorspelt daarnaast ook een lekkere temperatuur.

Zin om na je inspanning nog een terrasje te doen bij de brouwerij? Vergeet dan zeker niet om je tafel op voorhand te reserveren, dan ben je zeker van een plekje op het terras. Bovendien krijg je korting op een bezoekje aan het Beerstorium van Dubuisson.

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

  • Afstanden
6 km | 11 km | 20 km
  • Run & Bike
20 km
  • Locatie
Leuze-en-Hainaut
  • Timing
09u00 - 16u00
  • Data
11/06 – 12/06 – 13/06 19/06 – 20/06
23/06 – 26/06 – 27/06

In 1769 stopte Joseph Leroy, de eerste brouwer van het geslacht “Dubuisson”, met brouwen in het kasteel van de heer van Ghyssegnies om zich juist daartegenover te vestigen, in de nieuwe brouwerijboerderij die hij met zijn eigen handen bouwde. Meer dan 250 jaar later, na te zijn geleid door 9 generaties die in rechte lijn tot dezelfde familie behoren, is de Brouwerij Dubuisson nog steeds op dezelfde plaats gevestigd. Dankzij deze geschiedenis is ze een van de oudste Belgische brouwerijen en de oudste in Wallonië. In 1933 werd het bier gebrouwd dat beroemd zal worden: BUSH Beer, een bier met karakter en krachtige smaak dat over de hele wereld bekroond en gedronken zal worden. Vanaf 1990, met de komst van Hugues Dubuisson, werd het gamma vervolledigd met nieuwe brouwsels en variaties van bieren, altijd met het stempel van de kwaliteit Dubuisson.

 

De brouwerij Dubuisson heeft gedurende haar 9 generaties de koers van een onafhankelijke brouwerij gevolgd, die tot op de dag van vandaag het hele proces van de ontwerpfase van de bieren tot de commercialisering ervan beheerst, met een wil tot totale transparantie tegenover de consumenten. De meesterbrouwers maken er ook een erezaak van om met 100% natuurlijke grondstoffen te werken, voornamelijk uit Frankrijk en België. Bovendien kweekt de brouwerij haar eigen hopveld, waardoor zij in een deel van haar behoeften kan voorzien. Tenslotte vormen de kwaliteit, de persoonlijkheid en de originaliteit van haar bieren samen een rode draad voor hun ontwikkeling.

 

Onlangs heeft de Brouwerij Dubuisson een gloednieuwe toeristische site ingehuldigd. Het ligt in een prachtige groene omgeving en omvat een interactief museum en een taverne. Dankzij haar infrastructuur wil de brouwerij haar passie en haar kennis van bier met zoveel mogelijk mensen delen. Een omgeving die garant staat voor een gezellige tijd met familie en vrienden, en die kan worden afgerond met een proeverij van heerlijke bieren.

6 km

voor beginners

11 km

voor enthousiastelingen

20 km

voor de bonkers

Run & Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Valsplat en open parcours!
De landelijke omgeving rondom Brouwerij Dubuisson biedt wederom mooie boerenpaden en langere straten waarop stabiele tempo’s makkelijk gehouden kunnen worden. De golvende omgeving zorgt voor enkele valsplatte stroken en het open karakter geeft vrij spel aan de wind. De kleinste ronde van 6km en de middellange ronde van 11km nemen je mee tussen de velden tot in Pipaix en terug. De 20km ronde maakt een stevig ommetje door Willaupuis en gaat even piepen langs de stadskern van Leuze-en-Hainaut. De zachte parcours kunnen je lekker laten indommelen, maar let op voor enkele stiekeme doorsteken die gemaakt worden in Pipaix en Willaupuis.

Run&Bike! Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden! 
Ook bij de Bush Challenge heb je elke openingsdag de optie om deel te nemen aan de Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen het parcours van 21km af te leggen. De spelregels zijn alsvolgt: Neem zelf één fiets mee (best een mountainbike), leg samen het parcours af en wissel onderling naar hartenlust tussen lopen en fietsen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en finish je ook als team wanneer je samen onder de start/finish boog passeert. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

De Bush Challenge kan afgelegd worden op 8 verschillende dagen:

Data
Vr-Za-Zo 11/06 – 12/06 – 13/06
Za-Zo 19/06 – 20/06
Wo-Za-Zo 23/06 – 26/06 – 27/06

Elke dag worden er 14 tijdsloten van 30min voorzien waarin telkens 30 deelnemers kunnen starten.
Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt bij brouwerij Dubuisson.

Startlocatie en parking
Chaussée de Mons 28
7904 Leuze-en-Hainaut

Met de auto:
Parkeren kan op de parking van de brouwerij.

Rij voorzichtig! Deelnemers starten en finishen vlak langs de parking.

Parking:
Chaussée de Mons 28
7904 Leuze-en-Hainaut

Openbaar vervoer:
Vanuit treinstation Leuze-en-Hainaut neem je Bus 95 richting Tournai les Lilas – Halte Pipaix Lignette. Van daaruit wandel je 900m tot de site van de brouwerij.

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.