Oost-Vlaams Scheldeland | Melle

Delirium Trail

14/01 - 07/02 *verlengd! | donderdag - zondag

Te midden van Oost-Vlaanderen, getekend door de Gentse Ringvaart, de Schelde, gezellige bossen en velden ligt het mooie Melle. Langs de visvijvers, vlaktes vol dieren en rond het Kasteel de Bueren ligt een uitdagend parcours op je te wachten om de benen terug wakker te schudden uit een lange winterslaap.

De routes vertrekken vlak over de ingang van de brouwerij van de roze olifant, en na een korte inleiding langs het spoor duik je in het gezellige platteland van Melle. De hoogtemeters worden beperkt in deze trail, maar laat jezelf niet verrassen door de korte bochtjes en boerengrond die het je niet makkelijk zullen maken.

 

 

 

 

 

 

 

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

5 km | 10 km
Melle
09u00 - 15u00
14/01 - 17/01
21/01 - 24/01
28/01 - 31/01
06/02 - 07/02

Melle is niet enkel bekend door het fictief personage van “De man van Melle” maar ook en vooral door brouwerij Huyghe, brouwer van het Delirium bier en globaal prijzenbeest in de bierwereld.

 

In 1925 krijgt Léon Huyghe familiale versterking van zoon Albert en schoonzoon Louis Droesbeque en wordt de brouwerij officieel herdoopt tot Brouwerij L. Huyghe. Vandaag roert Alain De Laet, de 4de generatie Huyghe, in de brouwketels. Het olifantje dat geboren werd in 1989 is een internationaal icoon geworden.

5 km

voor beginners

10 km

voor enthousiastelingen

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Opgelet! Uitdagend parcours!
De Delirium Trail in Melle leidt je vanuit een wild bospad in een variatie van terreinen. Je komt best niet op je witte sneakers met 30% bos, 30% verharde weg, 40% modderig zand en 100% FUN! Ondanks het voornamelijk vlakke parcours moet je rekening houden met uitdagende stroken waardoor een persoonlijk record op je 5km of 10km niet vanzelfsprekend zal zijn!

De Delirium Trail kan gelopen worden op 12 verschillende dagen:

Donderdag 14/01 t.e.m. Zondag 17/01
Donderdag 21/01 t.e.m. Zondag 24/01
Donderdag 28/01 t.e.m. Zondag 31/01
Zaterdag 06/02 en Zondag 07/02

Elke dag worden er 6 tijdsloten van één uur voorzien waarin telkens 60 deelnemers kunnen starten. Dit is telkens tussen 9u-15u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 16u30. Hou hier rekening bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Delirium Trail ligt vlak tegenover de ingang van Brouwerij Huyghe. 

Startlocatie
Geraardsbergsesteenweg 4/B  9090 Melle

Er kan geparkeerd worden bij het Sport- en Recreatiepark Kouterslag op 100m van de startlocatie.

Parking
Kouterslag  9090 Melle
Rij voorzichtig de parking op! Veel sportliefhebbers gebruiken deze weg.

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.