Wilderen

Kanunnik Field Trail

02/7 - 17/7

In Limburgs Haspengouw, tussen glooiende heuvels en kleurrijke fruitgaarden, daar ontmoeten we elkaar. Wanneer je vanuit Stayen, Sint-Truiden doorkijkt naar het Westen zullen je ogen vallen op het mooie Wilderen, gekenmerkt door Haspengouwse hoeven die zich verzamelen rondom Brouwerij en Distilleerderij Wilderen. Dit deel van Haspengouw wordt ook wel Vochtig-Haspengouw genoemd en is een internationale trekplijster voor liefhebbers van de jaarlijkse “bloesemfeesten”. Gezellig sporten en gezellig genieten tussen de gezelligste mensen in Wilderen.

 

Het biertje dat deze keer wordt meegenomen in het trail verhaal is de Kanunnik Tripel, een bier dat even goed het bijhorende parcours beschrijft: Zachte kruidige tripel met milde afdronk. Na het lopen van je routes kan er ruimschoots uitgeblazen worden op het uitgebreide terras dat binnen de muren van het brouwerij ligt.

 

 

 

 

 

 

 

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

6 km | 13 km | 21 km
21 km
Wilderen
10u00 - 17u00
02/07 – 03/07
08/07 – 09/07 – 10/07 15/07 – 16/07 – 17/07

De brouwerij van Wilderen vertelt ons een vroege geschiedenis, die ons helemaal terugvoert tot het jaar 1642. De winning van Wilderen was een economische productie-eenheid die in eigen behoeften voorzag. Met het hout van bomen timmerde men de vakwerkhoeve, met grond leemde men de muren van de boerderij, schapen en runderen zorgden voor melk, wol en leer. Landbouw en veeteelt zorgden voor voedsel. De grote winningen zoals die van Wilderen hadden hun eigen brouwketels, waarvan de draf dan weer richting ossenstal ging, en daar bevindt zich nu Brouwerij Wilderen anno 2011.

 

Als er in de winning al veel en hard gewerkt werd, zo kon men er ook uitbundig feestvieren!!! Vooral met kermissen, en wel verschillende dagen aan een stuk. Volgend leuk dorpsverhaal doet de ronde: Onder de genodigden was er een bultenaar die vooraleer in zijn roes in slaap te vallen, de gewoonte had luidruchtig te zingen: ”Een heel klein kanneke, voor een heel klein manneke. Goed volgetapt is gauw uitgelapt!” Daar men zelf brouwde was het niet moeilijk deze dorstige kozijn te laven! De brouwerij stond in deze periode op de plaats waar later het bakhuis, de melkerij en het washuis gebouwd werden. Onder het huidige woonhuis kan men nog de dichtgemetselde keldergaten van de brouwerij zien.

 

Op de plaats waar er in vroegere tijden de ossenstallen stonden staat er nu een hypermoderne brouwerij. Bij de restauratie zijn de oude voorgevels van het gebouw volledig gestut en gerenoveerd. Het hedendaagse architecturale ontwerp zorgt voor een aangename spanning tussen het monument van de oude stokerij en het moderne gebouw van de brouwerij. De brouwerij is te bezichtigen en te ontdekken tijdens de rondleidingen.

6 km

voor beginners

13 km

voor enthousiastelingen

21 km

voor de bonkers

Run & Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Golvend en gevariëerd

Het parcours van de Kanunnik Field Trail is enorm gevarieerd door kronkelende passages door het groen, af en toe een open lange rechte strook en gezellige doorsteken door de velden. De routes vertrekken allemaal via de lange startstrook in de richting van Duras. De 6km ronde splitst op tijd af om niet te ver van het centrum van Wilderen af te dwalen en keert na een mooi ommetje terug via het Zuiden van de brouwerij. De langere rondes gaan nog iets meer naar het Noorden en passeren Provinciedomein “Het Vinne”. Via Zoutleeuw en Dungel keren we daarna terug huiswaarts om uit te blazen op het terras van de brouwerij.

Run&Bike! Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden! 
Ook bij de Kanunnik Field Trail heb je elke openingsdag de optie om deel te nemen aan de Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen het parcours van 21km af te leggen. De spelregels zijn alsvolgt: Neem zelf één fiets mee (best een mountainbike), leg samen het parcours af en wissel onderling naar hartenlust tussen lopen en fietsen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en finish je ook als team wanneer je samen onder de start/finish boog passeert. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

De Kanunnik Field Trail kan afgelegd worden op 8 verschillende dagen:

Data
Vr-Za 02/07 – 03/07
Do-Vr-Za 08/07 – 09/07 – 10/07
Do-Vr-Za 15/07 – 16/07 – 17/07

Elke dag worden er 14 tijdsloten van 30min voorzien waarin telkens 30 deelnemers kunnen starten.
Dit is telkens tussen 10u-17u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 18u45. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt bij brouwerij Wilderen.

Startlocatie 
Brouwerij Wilderen
Wilderenlaan 8,
3803 Wilderen

Met de auto:
Parkeren kan op de parking van Wimbledon Tenniscenter.

Rij voorzichtig! Veel wandelaars en fietsers genieten van deze lokale wegen.

Parking
Wimbledon Tenniscenter
Zoutleeuwsesteenweg 120,
3803 Wilderen

Openbaar vervoer:
Vanuit treinstation Sint-Truiden neem je Bus 23 richting Tienen – Halte Wilderen Galgestraat. Van daaruit wandel je 100m tot de site van de brouwerij.

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.