Voorkempen | Zandhoven

Kempisch Vuur Trail

19/3 - 04/4

De tijd is daar om persoonlijke records te breken!

 

De Voorkempen… Vlakke land van groenten, kleinfruit en tuinbouw maar ook van Brouwerij Pirlot en Het Nest die de handen in elkaar slaan om voor jou het vuur aan de schenen te leggen! In het landelijke Zandhoven ligt een vlak en snel parcours voor je klaar van 5Km, 11Km of 21Km. Het kortste parcours wringt zich een weg door het topje van Zandhoven, waar de langere parcours naar het zuiden vertrekken richting Albertkanaal. Zo worden er enkele leuke stroken aangedaan langs Pulderbos en Massenhoven.

 

In tegenstelling tot de eerdere trails kent de omgeving rond de bron van het Kempisch Vuur minder hoogteverschillen en ook minder modderige stroken. Landelijke paden en kleine doorsteekpaadjes zullen het speelterrein vormen waar de stratenloper zich net iets meer in zijn sas zal voelen. Durf jij dit snelle parcours aan waar de brouwerij je het vuur aan de schenen zal leggen?

 

 

 

 

 

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

5 km | 11 km | 21 km
21 km
Zandhoven
09u00 - 16u00
19/3 - 21/3
24/3
27/3 - 28/3
31/3
03/4 - 04/4

Midden jaren ‘80 begon Guy Pirlot met zijn hobby in de keuken van moeder de vrouw. Een grote pot van 10 liter en een thermometer waren zijn voornaamste werktuigen. Een lekkere, stevige blonde was zijn doel. De Tripel die herhaaldelijk uit de brouwketel stroomde werd steeds opnieuw door vrienden en kennissen gewikt en gewogen en telkenmale volgde er een nieuw, aangepast brouwsel. Ondertussen gebeurde deze miraculeuze verandering van water, mout en hop in BIER in een iets grotere installatie: een zelf omgebouwde koperen verwarmingsketel van 50 liter.

 

De brouwer werd in de loop der tijd steeds meer door zijn omgeving om de oren geslagen met uitspraken als: “amai, daar moet ge meer mee doen” of “waarom verkoopt ge dat goddelijk spul niet” of nog “waarom begint ge geen brouwerij”…. Uiteindelijk wisten ze hem ervan te overtuigen om het bier ook te laten proeven door een groter publiek. In 1998 werden dan de nodige paperassen in orde gebracht en … een nieuwe commerciële hobbybrouwerij was geboren.

 

5 km

voor beginners

11 km

voor enthousiastelingen

21 km

voor de bonkers

Run & Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Vlak en Snel parcours!

In het landelijke Zandhoven ligt een vlak en snel parcours voor je klaar van 5Km, 11Km of 21Km. Na de twee vorige trails ben je misschien wel voldoende opgewarmd en in vorm om dat persoonlijk record op de 5Km of de halve marathon aan te vallen! LET OP! Het snelle parcours nodigt uit tot toptijden, het parcours is echter niet volledig verkeersvrij waardoor je je ten allen tijde aan de wegcode dient te houden! De Kempisch Vuur Trail vertrekt vanuit Brouwerij Pirlot in het Noorden van Zandhoven en trekt met de langste toer helemaal tot aan het Albertkanaal, waar de wind je ongetwijfeld parten zal spelen!

Run&Bike! Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden! 
Ook bij de Kempisch Vuur Trail heb je de optie om deel te nemen aan de Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen het parcours van 21km af te leggen. De spelregels zijn alsvolgt: Neem zelf één fiets mee (best een mountainbike), leg samen het parcours af en wissel onderling naar hartenlust tussen lopen en fietsen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en finish je ook als team wanneer je samen onder de start/finish boog passeert. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

 

De Kempisch Vuur Trail kan afgelegd worden op 9 verschillende dagen:

Vr-Za-Zo 19/03 – 20/03 – 21/03
Wo-Za-Zo 24/03 – 27/03 – 28/03
Wo-Za-Zo 31/03 – 03/04 – 04/04

Elke dag worden er 7 tijdsloten van één uur voorzien waarin telkens 60 deelnemers kunnen starten. Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt bij de bron van het Kempisch Vuur, Brouwerij Pirlot.

Startlocatie
Heistraat 3
2240 Zandhoven

Met de auto:
Er wordt parking voorzien nabij de startlocatie.

Rij voorzichtig! De route van de Trail gebruikt ook openbare wegen waaronder de straat waar geparkeerd kan worden.

Parking
Kapellebaan 8
2240 Zandhoven


Openbaar vervoer:
Via het openbaar vervoer bereik je het startterrein makkelijk vanuit Bushalte Zandhoven Goormansstraat (103971)

Buslijn 427 Herentals – Massenhoven – Antwerpen
Buslijn 428 Vorselaar – Lier
Buslijn 420 Herentals – Massenhoven – Broechem – Berchem

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.