Vlaamse Ardennen | Ronse

Kwaremont Trail

26/02 - 14/03

De Vlaamse Ardennen, mythische hellingen, Ronde van Vlaanderen, Kwaremont Trail! Een trail met vele hoogteverschillen en uitdagende stroken rolt zich uit voor de dapperste deelnemers tegen de taalgrens. Waar de kasseien van de Oude Kwaremont altijd gesmaakt worden door wielerfans, klinken steile bospaadjes als muziek in de oren van menig trail liefhebber. De Kwaremont Trail neemt je dan ook toepasselijk mee in het Muziekbos te Ronse, waar je zal moeten bijten op je tanden en de kuiten zullen branden.

 

Vertrekken doen we vanop het terrein van CC De Ververij in de schaduw van de Hotond berg, het hoogste punt van Oost-Vlaanderen. De eerste lengtes van het parcours zijn alvast niet te onderschatten en leiden je via heerlijke valsplatte wegen naar enkele van de mooiste paden in Ronse.

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

8 km | 14 km | 19 km
22 km
Ronse
09u00 - 16u00
26/02 - 28/02
03/03
06/03 - 07/03
14/03
10/03 & 13/03 Run & Bike

Brouwerij De Brabandere, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. Het kloppend hart ligt nog steeds in Bavikhove, in wat ooit begon als een hoevebrouwerij. Aan het hoofd van de succesvolle familiebrouwerij staat ondertussen de vijfde generatie. Brouwen was, is en blijft een kunst bij de brouwerij.

 

Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze Tripel en RED by Petrus. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.

8 km

voor beginners

14 km

voor enthousiastelingen

19 km

voor de bonkers

Run & Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Wie Kwaremont zegt denkt meteen aan Flandriens die afzien tijdens de Vlaamse klassiekers. Ook de Kwaremont Trail stelt op dit vlak niet teleur en voorziet zowel voor trail-runners als Run&Bikers een zeer uitdagend parcours. Er zijn 3 Trail parcours (8km – 14km – 19km) opgemaakt voor de lopers met een mooie mix aan off-road stroken, klassieke verharde hellingen en landelijke ploeterwegen. Het Run&Bike parcours blijft gespaard van het allergrootste ploeterwerk maar een goede mountainbike is zeker the way to go!

Hoogtemeters
8 km: 130 m+
14 km: 250 m+
19 km: 320 m+

Run&Bike! Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden! 
Bij de Kwaremont Trail is er zoals vermeld een Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen een parcours van 22km af te leggen. Hierbij mag je afwisselend fietsen of lopen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en wordt je tijd stopgezet als beide leden van het team terug onder de finishboog komen. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

De Kwaremont Trail kan gelopen worden op 7 verschillende dagen:

Vrijdag 26/02 t.e.m. Zondag 28/02
Woensdag 03/03
Zaterdag 06/03 t.e.m. Zondag 07/03
Zondag 14/03

Run & Bike:
Woensdag 10/03 en zaterdag 13/03

Elke dag worden er 7 tijdsloten van één uur voorzien waarin telkens 60 deelnemers kunnen starten. Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Kwaremont Trail is voorzien aan CC De Ververij.

Startlocatie
Wolvestraat 37
9600 Ronse

Er is parkeergelegenheid op de parking van CC De Ververij en in de omliggende straten.

Parking
Wolvestraat 37, 9600 Ronse

Openbaar vervoer:
Vanuit het treinstation van Ronse wandel je 1.3km tot aan de Ververij
Vanaf bushalte Kasteelstraat in ronse wandel je 750m tot aan de Ververij (Buslijnen 68 -73 -97 – 483)

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.