Sint-Gillis-Waas

Troubadour Trail

15/5 - 30/5

Hossen door de bloesems in het Waasland.

 

Het landelijke Sint-Gillis-Waas staat bekend om het vele land- en tuinbouw in een gevarieerde natuurlijke omgeving, maar ook om brouwerij ‘the musketeers’. Kortom de ideale locatie voor de Troubadour Trail. Zowel de beginnende lopers, ervaren lopers als run & bike duo’s kunnen zich volledig uitleven vlak aan de Nederlandse grens.

 

Liefhebbers van hoge snelheden zullen zich hier weer volledig kunnen uitleven daar het parcours zo strak als een biljart is. Vanuit de brouwerij worden enkele verrassende baantjes aangesneden met een leuke variatie aan ondergronden. Langs het golfterrein, door een fruitplantage, en over heel wat gravelwegjes.

 

 

 

 

 

 

 

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

6 km | 11 km | 21 km
21 km
Sint-Gillis-Waas
09u00 - 16u00
15/5 - 16/5
19/5 - 22/5 - 23/5 - 24/5
29/5 - 30/5

The Musketeers is een onafhankelijke brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij een evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. De brouwerij staat bekend om zijn Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series.

 

Het flagship van Brouwerij The Musketeers is Troubadour Magma, een bier dat geregeld nationale en internationale prijzen wint. In mei 2019 namen The Musketeers hun intrek in de gloednieuwe brouwerij in Sint-Gillis-Waas. The Musketeers vormden de oude steenbakkerij om tot een moderne brouwerij en een sfeervol Brouwerijcafé met een groot terras, waar je kan genieten van de heerlijke speciaal bieren.

6 km

voor beginners

11 km

voor enthousiastelingen

21 km

voor de bonkers

Run & Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

De parcours in Sint-Gillis-Waas zijn overwegend vlak en dus ideaal voor sterke kilometertijden en een stabiel tempo. Kemzeke, Hol en Rustwat zullen de wegjes aanbieden voor de 6km. Ideaal voor de genieters, de krachtpatsers en de instappers. De langere rondes van 11km en 21km rukken zich na anderhalve kilometer los van de korte toer. De middellange tour zal dan afgebekend worden door het internationale fietspad Mechelen-Terneuzenwegel maar voor de 21km stopt het daar niet en wordt er verder gelopen langs het oosten van Sint-Gillis-Waas.

Run&Bike! Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden! 
Ook bij de Troubadour Trail heb je elke openingsdag de optie om deel te nemen aan de Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen het parcours van 21km af te leggen. De spelregels zijn alsvolgt: Neem zelf één fiets mee (best een mountainbike), leg samen het parcours af en wissel onderling naar hartenlust tussen lopen en fietsen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en finish je ook als team wanneer je samen onder de start/finish boog passeert. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

De Troubadour Trail kan afgelegd worden op 8 verschillende dagen:

Data
Za-Zo 15/05 – 16/05
Wo-Za-Zo-Ma 19/05 – 22/05 – 23/05 – 24/05
Za-Zo 29/05 – 30/05

Elke dag worden er 14 tijdsloten van 30min voorzien waarin telkens 30 deelnemers kunnen starten.
Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt bij brouwerij The Musketeers.

Startlocatie en parking
Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas

Met de auto:
Parkeren kan bij de brouwerij.

Rij voorzichtig! Deelnemers maken gebruik van de openbare wegen.

Parking:
Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas

Openbaar vervoer:
Via het openbaar vervoer bereik je het startterrein makkelijk vanuit Bushalte Sint-Gillis-Waas Reepstraat

Buslijn 22  Lokeren – Sint-Niklaas – Hulst
Buslijn 21  Lokeren – Sint-Niklaas – De Klinge – Meerdonk

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.