Knokke-Heist

Brugse Zot Beach Trail

21/8 - 29/8

Platte rust aan de kust om de zomer af te sluiten…? Die vlieger gaat niet op! Zet die zeebenen maar klaar want Knokke-Heist met z’n gezonde zeelucht is het fantastische scenario van de Brugse Zot Beach Trail! Een Brugse Zot hoef je niet te zijn, een enthousiaste sportieveling is meer dan genoeg om te komen lopen of wandelen.

 

Knokke-Heist vangt op sportief vlak dus niet achter de netten met Brugse Zot Beach Trail als proloog voor het WK Wielrennen op het einde van de zomer. We schotelen je hier ook graag een authentiek dagje kust aan met zee, strand, sympathiek West-Vlaams en een parcours om een mossel op te geven. Achteraf kan je dan uiteraard ook van de schelpdiertjes genieten in combinatie met een heerlijke Brugse Zot!

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

6 km | 10 km | 21 km
Knokke-Heist
09u00 - 16u00
21/08 – 22/08
28/08 – 29/08

Zes generaties van brouwers die altijd zijn blijven geloven in een authentiek Brugs bier volgden elkaar op sinds 1856, telkens met eenzelfde doel: met respect voor traditie een superieure en optimale kwaliteit van hun bieren bekomen!

Het verhaal van de familie Maes start in 1856 wanneer Leon Maes, ook wel gekend als Henri I, eigenaar wordt van de brouwerij.

Met de steun van kanunnik Maes, zijn oom, brouwt hij een ambachtelijk bier volgens authentiek recept. Brouwerij De Halve Maan produceert in die tijd een troebel bier van hoge gisting met een zurige smaak.

Henri II komt samen met zijn broer Achère aan het hoofd van de brouwerij te staan. Hij leert in England de moderne brouwtechnieken en brengt deze mee naar Brugge. Er worden een nieuwe mouterij en eest gebouwd en de familie brouwt naar Engelse stijl.

In juli 2005 lanceert de brouwerij ‘Brugse Zot’, een bier dat ontwikkeld is volgens een unieke receptuur en gebrouwen in de Brugse binnenstad. ‘Brugse Zot’ wordt het enige echte Brugse stadsbier!

 

Sinds 16 september 2016 is de unieke bierpijpleiding een feit. Het bier stroomt over een afstand van 3.2 km van de brouwerij in het centrum in de stad tot in de bottelarij. Dit unicum kwam er niet enkel om het zwaar vrachtverkeer uit de stad te weren en de ecologische voetafdruk te verkleinen maar ook om de productie te bewaren waar het al die jaren al hoort, de brouwerij is al meer dan 160 jaar op het Walplein gevestigd.

 

De eerste zotte ideeën kwamen in 2012 toen er werken waren aan de nutsvoorzieningen op het Walplein. Nog nooit werd een gelijkaardig project ondernomen en dit kwam dus ook met de nodige uitdagingen. De pijpleiding werd ingehuldigd met een onvergetelijk feest, met als eregasten de vele crowdfunders die dit project mede mogelijk maakten. De pijplijn kreeg wereldwijde mediabelangstelling.

6 km

voor beginners

10 km

voor enthousiastelingen

21 km

voor de bonkers

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

Zacht zand, Strak kanaal, Groen bos

De parcours nemen je vanop de zeedijk mee langs de duinen en verder landinwaarts via het Schipdonkkanaal. Vanop het strand loopt de kortste route een leuke omloop rond de lage en hoge vuurtorens van Heist. Na de Sashul van scheiden de langere toeren zich af zodat via de Kleiputten van Heist. De 10 km ronde maakt daar een ommetje en krult dan via de kustwoningen en het Meer van Heist terug naar het Directeur-Generaal-Willemspark. De halve marathonlopers rollen zachtjes langs het Leopoldkanaal om via Ramskapelle terug naar onze Noordzee te keren.

 

Voor deze editie is er GEEN Run&Bike! 

De Brugse Zot Beach Trail kan afgelegd worden op 4 verschillende dagen:

Data
Za-Zo 20/08 – 21/08 – 22/08
Za-Zo 27/08 – 28/08 – 29/08

Elke dag worden er 14 tijdsloten van 30min voorzien waarin telkens 30 deelnemers kunnen starten.
Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt aan Anemos Beach Club in Knokke-Heist

Startlocatie en parking

Zeedijk-Duinbergen 300 Z,
8301 Knokke-Heist

PLAN

Met de auto:
Parkeren kan aan de dijk voor het Directeur-Generaal Willemspark

Rij voorzichtig! Veel wandelaars en fietsers genieten van deze lokale wegen.

Parking
Zeedijk
Directeur-Generaal Willemspark
8301 Knokke-Heist

Openbaar vervoer:
Vanuit treinstation Gent-Sint-Pieters neem je de IC trein naar Knokke. Van station Duinbergen loop je nog 1 km tot aan Anemos Beachclub

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.