Londerzeel

Cornet Trail

09/4 - 25/4

Leef je uit in de bovenrand van de groene gordel rond Brussel.

 

Londerzeel biedt huis aan vele weiden, boerderijen, landelijke paden, kasteel/stoeterij Diepensteyn en Brouwerij De Hoorn. Zowel voor de instapper als voor de doorgedreven halve marathon loper is er plaats in het ijzeren spoor van de Ridder van Cornet.

 

Drie piekfijne parcours banen zich een weg door dit zachte landschap. In deze mooie omgeving zullen enkele speelse stroken en smalle passages ervoor zorgen dat je je scherpte niet verliest. Na je sterke prestatie kan je genieten van sterke traditie op smaak gebracht door de meesterbrouwer van De Hoorn.

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVENTURE
SNELHEID
HOOGTEMETERS
SCENERY

In short

6 km | 12 km | 21 km
21 km
Londerzeel
09u00 - 16u00
09/4 - 10/4 - 11/4
14/4 - 17/4 - 18/4
21/4 - 24/4 - 25/4
01/05-02/05

Uitzonderlijke bieren ontstaan niet zomaar. Die worden geboren uit creatief vakmanschap. Vanuit de passie om te blijven innoveren bouwde brouwerij Palm daarom een nieuwe micro-brouwerij: De Hoorn. Onze biermeesters experimenteren er volop met kruiden, hop, fruit en hout. Ze testen er nieuwe combinaties van gist, hop en manieren om het bier te rijpen. De proefbrouwsels zijn om en nabij de 1.000 liter. Precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie.

 

Met 20.000 bezoekers per jaar is Brouwerij De Hoorn  een toeristische trekpleister, waar het didactisch uitgeruste bezoekerstraject door de brouwerij gecombineerd wordt met een bezoek aan de beroemde Brabantse trekpaarden in stoeterij Diepensteyn.

6 km

voor beginners

12 km

voor enthousiastelingen

21 km

voor de bonkers

Run & Bike

Practicals

Volg te allen tijde de Coronamaatregelen!
Werk mee aan een veilige en sfeervolle ervaring voor iedereen.

* Borstnummer met chip (af te halen bij infopunt tijdens gekozen tijdslot)
* Tijdsregistratie
* Bepijlde route met km-aanduiding
* 1 gratis ‘Takeaway’ degustatie bij aankomst (na voorleggen ID)
* -optioneel- Verzekering sportongevallen 
* Een kortingsbon van €15 bij Running Store
* Een gegarandeerde lach op je gezicht!

De parcours in Londerzeel zijn overwegend vlak en dus ideaal voor sterke kilometertijden en een stabiel tempo. Liefhebbers van de kortere afstanden genieten van een ronde van 6km langs de Noorderrand van Steenhuffel. Ideaal voor de genieters, de krachtpatsers en de instappers. Een middellange ronde van 12km krult vanuit Steenhuffel langsheen het centrum van Londerzeel om via mooie paden terug te keren naar de brouwerij. Zij die zich klaar voelen om de halve marathon uit de benen te schudden kunnen zich aan de langste toer van 21km wagen. Het open landschap zet nogmaals de deur wagenwijd open om de wind zijn spel te laten spelen.

Run&Bike! Enkel voor knuffelcontacten en gezinsleden! 
Ook bij de Cornet Trail heb je elke openingsdag de optie om deel te nemen aan de Run&Bike formule. Hierbij kan je jezelf als duo inschrijven om samen het parcours van 21km af te leggen. De spelregels zijn alsvolgt: Neem zelf één fiets mee (best een mountainbike), leg samen het parcours af en wissel onderling naar hartenlust tussen lopen en fietsen. Als duo loop of fiets je nooit meer dan 15 meter van elkaar af en finish je ook als team wanneer je samen onder de start/finish boog passeert. Omwille van de coronamaatregelen vragen we om jezelf strikt te houden aan de regels en enkel duo’s te vormen binnen gezinsleden en knuffelcontacten!

 

De Cornet Trail kan afgelegd worden op 9 verschillende dagen:

Data
Vr-Za-Zo 09/04 – 10/04 – 11/04
Wo-Za-Zo 14/04 – 17/04 – 18/04
Wo-Za-Zo 21/04 – 24/04 – 25/04

Elke dag worden er 14 tijdsloten van 30min voorzien waarin telkens 40 deelnemers kunnen starten.
Dit is telkens tussen 9u-16u.

Let op! De aankomstmat wordt afgesloten om 17u45. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van je tijdslot.

Wanneer je op het startterrein toekomt, meld je je aan bij het infopunt aan de zijkant van de startboog. Hier ontvang je de nodige informatie en je startnummer.

Aan het infopunt kan je ook  met eventuele vragen terecht. Gelieve vragen zo veel mogelijk via onze online-communicatie kanalen te stellen om contact ter plaatse zo veel mogelijk te vermijden.    

– Let op : hou rekening met de plaatselijke beperkingen omwille van de coronamaatregelen

  • Voorzie voldoende water en eventueel snelle suikers voor na de inspanning. Er wordt geen bevoorrading voorzien tijdens de Trail.
  • De kans dat je een beetje vuil wordt, is zeer reëel. Neem dus zeker een handdoekje mee! Er zijn geen douches aanwezig.
  • Laat uw spullen in de auto. Er worden geen kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.

De start van de Trail vertrekt tegenover brouwerij De Hoorn/Palm.

Startlocatie en parking
Brouwerijstraat 10
1840 Londerzeel

Met de auto:
Parkeren kan op het terrein van De Kampanje vlak naast het startterrein.

Rij voorzichtig! Lopers en fietsers finishen via dezelfde weg.

Parking:
Brouwerijstraat 10
1840 Londerzeel


Openbaar vervoer:
Via het openbaar vervoer bereik je het startterrein makkelijk vanuit Bushalte Steenhuffel Kerk

Buslijn 251 Brussel – Malderen
Buslijn 41 Londerzeel – Aalst

PLAN

Belgian Brewer Trails biedt huis aan sportievelingen van alle niveaus. De organisator raadt echter iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan een hoge intensiteit wil sporten laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen vind je via deze link. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

De organisatoren van Belgian Brewer Trails kiezen maximaal voor ecologische oplossingen bij de productie. Zo werd de hele startboog opgebouwd uit gerecycleerde materialen, en zijn ook de pijlen die we gebruiken om het parcours uit te zetten, gemaakt met oog op duurzaam gebruik. Afval wordt gescheiden verwerkt, en uiteraard worden onze transporten maximaal gecombineerd.

Alle routes worden uitgestippeld met respect voor de natuur en in overleg met de gemeente.